Alexander Raskatov

Componist: Alexander Raskatov
Naam werk: Voices of frozen Land
Jaar opdracht: 2000
Datum premiere: 20-04-2001
Locatie premiere: Paradiso Amsterdam
Info premiere:

Voices of frozen Land voor Nederlands Blazers Ensemble en het Dmitri Pokrovsky Ensemble  (april 2001)

Een programma rondom de Russische componist Alexander Raskatov in samenwerking met het meest befaamde volksmuziekensemble van Rusland: Het Dmitri Pokrovsky Ensemble. Alexander Raskatov componeerde voor dit programma muziek die gaat over Rusland, dat hij een bevroren land noemt. De werken Voices of Frozen Land en In Nomine zijn speciaal voor het Nederlands Blazers Ensemble en voor dit project gecomponeerd, onder andere in opdracht van de Van Beinum Stichting. Het Dmitri Pokrovsky Ensemble kwam voor dit programma voor het eerst naar Nederland om samen met het Nederlands Blazers Ensemble nieuwe muziek van Raskatov uit te voeren en oeroude Russische liederen te zingen.

www.nbe.nl