Annelies van Parys

Componist: Annelies van Parys
Naam werk: Een Oresteia / An Oresteia
Jaar opdracht: 2010
Datum premiere: 25-02-2011
Locatie premiere: Concertgebouw Brugge (B)
Info premiere:

Een Oresteia /  An Oresteia (2010). Van Parys componeerde een aanvulling op het monolithische muziektheaterwerk van Iannis Xenakis. Het stuk betekent een flinke stap buiten Van Parys’ comfortzone, al is het maar omdat “haar muzikale idioom zich tot dat van Xenakis verhoudt als een fijngeslepen briljant tot een brok ruw graniet”. (Joep Christenhusz in Muziek van Nu) In een proloog, een epiloog en twee muziektheatrale monologen gaat ze op zoek naar het persoonlijke, naar het menselijke. Deze voorstelling is in 2010 genomineerd voor de Ovaties (beste voorstelling van het jaar) in Nederland. Asko|Schoenberg, ASKO Kamerkoor en VocaalLAB Nederland brachten met veel succes het werk opnieuw, nu als zelfstandig concertstuk tijdens het openingsconcert van het Gaudeamusfestival 2013.

www.anneliesvanparys.be  (ook met audiofragment Een Oresteia)