Daníel Bjarnason

Componist: Daníel Bjarnason
Naam werk: Ek ken die nag
Jaar opdracht: 2013
Datum premiere: 14-03-2014
Locatie premiere: Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
Info premiere:

Daniel Bjarnason
Daníel Bjarnason

Ek ken die nag, voor rietkwintet en kamerkoor, op een tekst van de Zuid Afrikaanse dichteres Elisabeth Eybers, die een geïsoleerd bestaan leidde in Amsterdam, in de geest gekluisterd aan haar vaderland. Bjarnasons werk werd gecomponeerd op verzoek van Calefax Reed Quintet voor de vijf rietblazers en het Nederlands Kamerkoor.

Première 14 maart 2014, programma Far from Home in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (te beluisteren via Concerthuis Radio4, opname van 03-04-2014)

Thea Derks: “In the world première of Ek ken die nag by the Icelandic composer Daníel Bjarnason, the singers showed their affinity with contemporary music, rendering the shrieking dissonances and fortissimo yells with apparent ease and gusto. It was the most interesting piece of the evening.”

Bekijk de review

www.calefax.nl