Evrim Demirel, Nikos Ioakeim en Diego Soifer

Componist: Evrim Demirel, Nikos Ioakeim en Diego Soifer
Naam werk: Over de Eenzaamheid en de Stilte
Jaar opdracht: 2010
Datum premiere: 02-04-2011
Locatie premiere: Grote of St. Michaëlskerk, Zwolle
Info premiere:

Over de Eenzaamheid en de Stilte, een hypnotiserende voorstelling over verstilling (aldus de makers).

Voor de locatie-operaproductie met dezelfde titel deed het Kameroperahuis uit Zwolle een aanvraag voor drie jonge buitenlandse componisten die aan Nederlandse conservatoria studeerden: Evrim Demirel (Turkije), Nikos Ioakeim (Griekenland) en Diego Soifer (Argentinië).

Het gesammtkunstwerk, waaraan ook een Nederlandse componist  – Friso van Wijck – een bijdrage leverde ging tijdens het Voi-Z kameroperafestival van 2011 in première in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle, waar vier uitvoeringen werden gerealiseerd.

www.kameroperahuis.nl
www.diegosoifer.com
www.evrimdemirel.com
www.ioakeimbox.com