Gatot Danar Sulistiyanto & Michael Asmara

Componist: Gatot Danar Sulistiyanto & Michael Asmara
Naam werk: Kitab Batu & Plumeria Acuminata
Jaar opdracht: 2008
Datum premiere: 05-08-2011
Locatie premiere: Gedung Sosietet in Yogyakarta
Info premiere:

Op verzoek van Dutch Chamber Music Company (DCMC) schreven beide Indonesische componisten nieuw werk voor de basisbezetting van het ensemble: klarinet, fagot, trompet, trombone, viool, contrabas en slagwerk. Sulistiyanto voegde een extra sopraanpartij toe aan zijn Kitab Batu (de stenen bijbel).

Zowel Kitab Batu, als Plumeria Acuminata werden uitgevoerd tijdens een tournee van DCMC door Indonesië in 2011 en nadien op diverse podia in Nederland.
Beide composities werden vier keer uitgevoerd door DCMC achtereenvolgens in Yogyakarta (Gedung Sosietet), Surakarta (Teater Arena), Semarang (Auditorium Radio Republik Indonesia) en Jakarta (Erasmus Huis) in de periode 5 – 19 Augustus 2011.

www.composers21.com/compdocs/asmaram.htm

www.gatotdanars.yolasite.com