Henk Alkema (1944 – 2011)

Componist: Henk Alkema
Naam werk: opera Bonifacius
Jaar opdracht: 2001
Datum premiere: 10-09-2004
Locatie premiere: Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
Info premiere:

Henk Alkema componeerde de opera Bonifacius voor solisten, koor en orkest met steun van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst op meertalig libretto van Peter te Nuyl op verzoek van de Stichting Rixt (première 10-09-2004). De andere helft van deze compositieopdracht werd gefinancierd door de Van Beinum Stichting.

cast:
Naast de Britse bariton Mark Holland, die de titelrol van Bonifacius zal zingen, was keur van solisten aangetrokken: de Nederlandse bariton Frans Fiselier, mezzosopraan Tania Kross en tenor Andrë Post, de Amerikaanse alt Bonita Hyman en de Spaans/Amerikaanse countertenor Joseph Schlesinger
Noord Nederlands Orkest
Noord Nederlands Concertkoor
Roder Jongenskoor
onder leiding van Hans Leenders

Meer over opera Bonifacius

Afbeeldingsresultaat voor henk alkema