Rodney Sharman

Componist: Rodney Sharman
Naam werk: Because of John Cage
Jaar opdracht: 2011
Datum premiere: 26-10-2013
Locatie premiere: Azijnfabriek Den Bosch
Info premiere:

Because of John Cage is de titel van het werk dat de Canadees Sharman schreef op uitnodiging van het Duo AttemaHaring (bastrombone, harp). Première 2013.

Zie ook: YouTube  voor een live uitvoering door het duo tijdens Slide Factory 2013 in Rotterdam.

De Canadees Rodney Sharman (1958) ist componist en fluitist. Hij studeerde onder anderen bij Brian Ferneyhough, Morton Feldman, Frederic Rzewski en Louis Andriessen.
Hij was in 1983-84 gastdocent aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht, een mentor-componist bij de International Young Composers Meeting in Apeldoorn (1998, 2004 en 2008).
Zijn opera Elsewhereless groeide uit tot een van zijn succesvolste werken en werd 35 keer uitgevoerd in Toronto, Ottawa en Vancouver. Fragmenten ervan werden uitgevoerd door het Nieuw Ensemble in Amsterdam en het Ensemble Orphée in Rome. In zijn werk maakt Sharman vaak gebruik van geavanceerde speeltechnieken en onderzoekt hij nieuwe timbremogelijkheden. Die instelling leidt regelmatig tot werken voor ongebruikelijke instrumenten en instrumentcombinaties. Het duo AttemaHaring is daar een sprekend voorbeeld van.

www.rodneysharman.com