Szymon Brzóska

Componist: Szymon Brzóska
Naam werk: Labyrinth
Jaar opdracht: 2010
Datum premiere: 17-06-2011
Locatie premiere: Muziektheater Amsterdam
Info premiere:

Szymon Brzóska
Szymon Brzóska

Labyrinth. De Poolse componist Szymon Brzóska schreef een compositie voor een werk van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui dat op 17 juni zijn wereldpremière beleefde tijdens het Holland Festival 2011.
Brzóska studeerde af als componist aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en de Ignacy Jan Paderewski Music Academy in Poznan. Hij krijgt veel erkenning in klassieke en hedendaagse muziekkringen en werkte al eerder samen met Cherkaoui die een van de markantste jonge choreografen van deze tijd is. Cherkaoui is autodidact, en daardoor een bijzondere keus voor een klassiek balletgezelschap. Hij werkte onder andere met de Chinese Shaolin Monniken voor de voorstelling Sutra. Voor dat werk werd Cherkaoui in 2008 door het gerenommeerde dansmagazine Ballet Tanz uitgeroepen tot ‘choreograaf van het jaar’.

Componist en choreograaf creeërden het nieuwe werk Labyrinth op verzoek van en voor Het Nationale Ballet.
www.operaballet.nl
www.szymonbrzoska.me