Philippe Geiss

Componist: Philippe Geiss
Naam werk: Sax Heroes
Jaar opdracht: 2013
Datum premiere: 21-11-2014
Locatie premiere: Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam
Info premiere:

* aanvraag Stichting Adolphe Sax Revisited  / SAX Festival

Tijdens de allereerste SAX Biënnale ging Sax Heroes, een feestelijk gelegenheidswerk voor saxofoonkwartet en kamerorkest van de Franse saxofonist en componist Philippe Geiss in première. Het gelegenheidskwartet bestond op 21 november 2014 tijdens het galaconcert uit Branford Marsalis, Claude Delangle, festivaldirecteur Arno Bornkamp en Niels Bijl. Samen met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Bas Wiegers speelde dit kwartet de wereldpremière van Sax Heroes als uitbundig slot van het galaconcert. Première 21 november 2014, MGIJ Amsterdam.

www.philippegeiss.com