Jonathan Dove

Componist: Jonathan Dove
Naam werk: The Day After
Jaar opdracht: 2014
Datum premiere: 26-06-2015
Locatie premiere: Bunnik, Fort Rijnauwen
Info premiere:

Na jaren voorbereiding was er in de zomer van 2015 de langverwachte première van The Day After, een opera op locatie geënt op de mythe van Phaëton. Libretto: April de Angelis, compositie: Jonathan Dove

Holland Opera, initiatiefnemer van deze productie, bracht 12 uitverkochte voorstellingen op Fort Rijnauwen. Jong NBE (Nederlands Blazers Ensemble) en solisten stonden onder leiding van Niek Idelenburg. Regie: Joke Hoolboom

In The Day After gaat de jonge Phaëton op zoek naar zijn vader, en verliest zich vervolgens in de rol van de onbesuisde jongeling die zich een god waant. Zelfs het meisje op wie hij verliefd is, kan hem niet tegenhouden. Hij wil zich wagen in het hol van de leeuw, hij wil zich meten met de goden. Het is geen spel meer, maar rauwe werkelijkheid. De mythe Phaëton is een verhaal over ambitie, onzekerheid, verlangen, grootspraak en ondergang. Over de mens die denkt dat hij de natuur naar zijn hand kan zetten. Maar, het is ook een verhaal over de zoon Phaëton die erkenning zoekt bij zijn vader Phoebus.

www.jonathandove.com
www.hollandopera.nl/voorstelling/281/the-day-after/