Thierry Tidrow

Componist: Thierry Tidrow
Naam werk: So be it
Jaar opdracht: 2015
Datum premiere: 17-08-2015
Locatie premiere: Amsterdam, onderdeel van het Grachtenfestival
Info premiere:

So be it, geschreven voor het internationaal bezette Keuris Saxofoonkwartet, was te beluisteren op het zogenaamde Vuurtoreneiland, één van de buitenlocaties van het Grachtenfestival.Thema van het concert: Oorlog en Vrede !

De Nederlandse première vond daar plaats op 17 augustus 2015. Reprises waren er op 18 en 19 augustus en in december 2015 in Splendor.

Tidrow: “Toen het Keuris Quartet mij benaderde om een stuk te schrijven over het conflict in Oekraïne, was ik verheugd maar ook verbijsterd. Want ik had geen idee hoe het onderwerp te benaderen, of ik überhaupt ‘politieke’ muziek moest schrijven. Maar wat ogenschijnlijk begon als een niet te ontcijferen raadsel werd al gauw een bron van inspiratie.”

www.thierrytidrow.com
www.keurisquartet.com