Vladimir Tarnopolski

Componist: Vladimir Tarnopolski
Naam werk: Tabula Russia
Jaar opdracht: 2015
Datum premiere: 11-09-2015
Locatie premiere: Rotterdam, De Doelen
Info premiere:

Op 11 september 2015 ging in de Rotterdamse Doelen Tabula Russia van de hand van Russiche componist Vladimir Tarnopolski in première tijdens één van de uitverkochte concerten van het Gergiev Festival. Valery Gergiev had de componist zelf uitgekozen om het nieuwe werk te schrijven ‘in de geest van de centrale componist van het festival: Sergei Rachmaninov’. Tarnopolski liet zich inspireren door het oergeluid van de Russische klokken. “Alsof je je kop in een klok stak” aldus een van de recensenten.

Tabula Russia was tevens geschreven als jubileumcompositie voor het 25-jarige Rotterdamse festival.

Reprise op 9 juni 2016  door het Russian-German Youth Orchestra in de Great Hall van het Conservatorium van Moskou, eveneens onder leiding van Valery Gergiev en vervolgens door dezelfde uitvoerenden op 6 juli in het Konzerthaus te Berlijn.

www.tarnopolski.ru/en/bio