Glenn Kotche

Componist: Glenn Kotche
Naam werk: Time Passages
Jaar opdracht: 2016
Datum premiere: 27-11-2016
Locatie premiere: Muziekgebouw Eindhoven
Info premiere:

Op verzoek van het TROMP Concours draagt de EVBS bij in het opdrachthonorarium van de Amerikaanse componist Glenn Kotche.

Glenn Kotche schrijft het nieuwe verplichte finalewerk, Time Passages, voor het TROMP concours in 2016, dat door de drie finalisten met Asko | Schönberg en Slagwerk Den Haag in première wordt gebracht  onder leiding van Clark Rundell. Als componist en slagwerker begeeft Glenn Kotche zich zowel in de gecomponeerde muziek als in de Indie-pop en talrijke gebieden daartussen. Kotche manifesteert zich als een creatieve veelvraat die het beste van verschillende artistieke werelden met elkaar weet te verbinden en keer op keer weet te verrijken. Van installaties opgebouwd uit ‘found sound’ tot composities voor ensembles als het Kronos Quartet en Eighth Blackbird. En van samenwerkingsprojecten met John Luther Adams tot zijn werk als drummer bij Wilco, één van ’s werelds meest invloedrijke Indie rockbands.

Première: 27 november 2016 Muziekgebouw Eindhoven

www.tromppercussion.nl
www.glennkotche.com