Sebastian Fagerlund

Componist: Sebastian Fagerlund
Naam werk: nnb
Jaar opdracht: 2016
Datum premiere: 07-08-2016
Locatie premiere: Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft
Info premiere:

Het Delft Chamber Music Festival viert in augustus 2016 zijn 20-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dat feit heeft de festivalleiding de Fin Sebastian Fagerlund gevraagd een werk te schrijven in de bezetting van Schuberts beroemde Octet in F (D 803) voor vijf strijkers en drie blazers.

Het nieuwe Octet moet een fris licht werpen op de in traditie gewortelde bezetting en wordt het slotstuk van het komende festival (was altijd Schubert’s octet).

Première op zondag 7 augustus 20.15 uur in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft. Beoogd uitvoerenden zijn Matthew Hunt (klarinet), Bram van Sambeek (fagot), Ron Schaaper (hoorn), Benjamin Marquise Gilmore (viool), Lars Anders Tomter (altviool), Quirine Viersen (cello), Niek de Groot (contrabas) en artistiek leider van het festival Liza Ferschtman (viool).

Eénmaal eerder deed het Delftse festival een beroep op de EVBS, ook toen voor een compositie van de hand van Fagerlund. Dat werd het solowerk Woodlands voor fagotist Bram van Sambeek (2012).

Première uitgesteld naar naar het festival van 2017.

www.delftmusicfestival.nl