Daahoud Salim Alvarez

Componist: Daahoud Salim Alvarez
Naam werk:
Jaar opdracht: 2016
Datum premiere: 01-01-1970
Locatie premiere: Grachtenfestival Amsterdam
Info premiere:

In 2017 is er de 20ste editie van het populaire Grachtenfestival in Amsterdam, een jaarlijks festival met inmiddels meer dan 55.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor deze bijzondere editie werd de jonge Spaanse componist Daahoud Silva Alvarez gevraagd een compositie voor acht instrumentalisten te schrijven. Alvarez heeft als uitvoerend kunstenaar (piano) zijn debuut op het Grachtenfestival al lang en breed met succes gemaakt. Hij volgde zijn masters opleiding aan het Conservatorium in Amsterdam, won in 2015 het Grachtenfestival Conservatorium Concours, maar verblijft inmiddels weer in thuisland Spanje.

Lees de recensie van Frits van der Waa bij Daahouds laatste CD-release Forbidden Music (oktober 2016)

Meer over het Grachtenfestival: www.grachtenfestival.nl