Guillaume Connesson

Componist: Guillaume Connesson
Naam werk: Trois Cités de Lovecraft
Jaar opdracht: 2016
Datum premiere: 13-10-2017
Locatie premiere: Grote Zaal Tivoli/Vredenburg Utrecht
Info premiere:

In  seizoen 2017-2018 verwacht het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent en pleitbezorger Marc Albrecht een nieuw werk voor orkest in symfonische bezetting met een duur van ongeveer 20 minuten van de Fransman Guillaume Connesson in première te brengen.

Het eerste deel, Celephaïs, van Trois Cités de Lovecraft ging 20 februari 2017 in Carnegie Hall, New York, in première. Gespeeld door Orchestre National de Lyon (mede opdrachtverstrekker) onder leiding van Leonard Slatkin.

De première van het volledige werk staat geprogrammeerd voor vrijdag 13 oktober 2017 in  Tivoli/Vredenburg Utrecht; dan speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Marc Albrecht.  Reprises zijn 14 en 16 oktober in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

www.guillaumeconnesson.com

www.billaudot.com/fr/

www.orkest.nl/